Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Tumoră malignă (carcinom scuamocelular), extirpată cu succes la Spitalul Arcadia

Dr. ChichirauUn bărbat în vârstă de 79 ani din Vaslui, cu afecțiuni multiple cardiovasculare și boala Alzheimer, a fost operat pentru un carcinom scuamocelular în urmă cu 12 ani la nivelul feței, iar în urmă cu 2 ani, tot pentru un carcinom scuamocelular la nivelul antebrațului stâng.
Carcinomul bazocelular și carcinomul scuamocelular sunt două dintre cele trei tipuri de cancer de piele, al treilea fiind melanomul. Aceste tipuri de carcinoame, descoperite timpuriu, sunt tratabile, rata de vindecare fiind de peste 90%. Carcinomul scuamocelular este mai rar decât cel bazocelular și afectează zonele cele mai expuse soarelui – fața, urechile, gâtul, buzele sau brațele. La nivelul pielii pot apărea nodulii sau pete roșii, ulcerații, pete roșii cu crustă.
Cauzele acestui tip de cancer sunt expunerea prelungită, fără protecție, la soare, leziunile la nivelul pielii, infecțiile cronice și inflamațiile. Și ereditatea este un factor care poate fi luat în considerare.

Pacientul s-a prezentat la Spitalul Arcadia, la medicul chirurg, cu o deformare importantă în treimea inferioară, față internă, braț stâng. Un IRM cu substanță de contrast, realizat în Arcadia – Spitale și Centre Medicale, a evidențiat o formațiune tumorală expansivă, de părți moi, voluminoasă, fără a putea preciza alte caracteristici.
Sub anestezie generală s-a intervenit chirurgical. Echipa operatorie a fost compusă din Dr. Dragoș Chichirău, medic specialist Chirurgie generală și Dr. Mihaela - Mădălina Gavrilescu, medic specialist Chirurgie Generală. Intervenția a constat în excizia unei formațiuni cu dimensiune de aproximativ 9 cm, friabilă, cu sacrificiul parțial de mușchi ai brațului, cu conservarea completă a elementelor vasculare și nervoase ale brațului. Practic, tumora îngloba aceste elemente, iar dificultatea cazului a constat în separarea ei de structurile vasculo-nervoase.

Rezultatul anatomopatologic a descris o metastază de carcinom scuoamocelular, o tumoră malignă.
În consecință, s-a decis efectuarea unui examen CT toraco-abdomino-pelvin, fără decelarea de metastaze la organele importante, dar cu multiple adenopatii intraabdominale și mediastinale.
Având în vedere diagnosticul, precum și posibilitatea de recidivare a acestui tip de cancer, pacientul a fost îndrumat către medicul oncolog.

Spitalul Arcadia este cel mai mare spital privat din Nord-Estul României, cu o activitate de excepție în peste 20 de specialități chirurgicale și reunește o echipă medicală cu experiență internațională, care oferă soluții moderne de tratament chirurgical minim-invaziv atât pentru copii, cât și pentru adulți. Sistemul integrat de servicii medicale pe care este fondată rețeaua medicală Arcadia reprezintă premisele diagnosticării corecte și tratamentului complet și personalizat, în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

 

 

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou