Articole medicale

06.11.2017

Elevi de la Colegiul Garabet Ibrăileanu în vizită la Arcadia

Tinerii din clasa a IX – a B, profil științe ale naturii, ne-au vizitat sediul cu mult entuziasm și curiozitate, joi 2 noiembrie, în cadrul programului Școala Altfel. Cei mai mulți dintre ei au așteptat cu nerăbdare să descopere Arcadia, având în vedere că își doresc să îmbrățișeze cariera de medic.

Oaspeții au fost întâmpinați cu multă căldură, au asistat la o prezentare despre rețeaua Arcadia și au interacționat cu domnul doctor Sorin Nistor. Dumnealui le-a împărtășit câteva idei despre profesia de medic și despre frumusețea acesteia precum și despre mulțumirea sufletească pe care o poți avea atunci când îți ajuți aproapele.

Programul a continuat cu un mic instructaj de prim ajutor susținut de către colega noastră Cristina Gârbea, asistent șef Pediatrie care le-a vorbit elevilor despre principalele tehnici de prim ajutor și despre importanța acestora. Sesiunea educațională a continuat cu prezentarea colegei kinetoterapeut Iuliana Todirică despre postura corectă și despre afecțiunile care pot apărea în urma deformării coloanei vertebrale.

Agenda zilei a inclus și o vizită la Maternitatea Arcadia precum și în Spitalul de Cardiologie Intervențională. Ambele specialități au trezit emoții și interesul elevilor atunci când au văzut bebelușii sau când au descoperit cum funcționează angiograful și cât de important poate fi acesta în situațiile specifice.

Copiii au fost impresionați și încântați de vizita în Arcadia și au avut cuvinte de laudă despre policlinică și spital, pe care le-au scris pe formularele de feedback. Foarte mulți dintre elevi au menționat că își doresc să devină colegii noștri după ce vor absolvi Facultatea de Medicină. A fost o experiență extrem de plăcută. Toate persoanele – Oamenii Arcadia – cum le place lor să își spună sunt foarte veseli, încurajatori, ceea ce te atrage spre ei: sunt foarte deschiși. Mi-ar plăcea foarte mult, când voi crește, să lucrez în Arcadia cu toți acești oameni frumoși”, ne-a spus Elena B.

Doamna profesoară Felicia Perju, a concluzionat că vizita că a fost încununată de succes și că tinerii au întâlnit oameni frumoși, calzi și amabili care i-au primit cu brațele deschise. „Profesionalismul desăvârșit, însoțit de seriozitate și încredere au rămas definitorii pentru experiența elevilor”, conform afirmațiilor cadrului didactic.