Articole medicale

14.05.2020

Responsabili și după 15 mai

Parte a sistemului național de sănătate, Arcadia – Spitale și Centre Medicale a susținut, alături de fiecare cetățean, de toate instituțiile și rețele medicale din România, toate măsurile speciale adoptate în vederea asigurării siguranței tuturor.

Pentru Arcadia, ridicarea stării de urgență în România și relaxarea măsurilor luate de autorități înseamnă o monitorizare și o implementare continuă a politicilor interne, în vederea asigurării sănătății pacienților și echipei.În perioada stării de urgență, Arcadia a reprezentat un important punct de referință pentru toți pacienții care au avut nevoie de consultații, intervenții chirurgicale sau de o asistență specializată a nașterii:

  • au avut loc peste 1 500 intervenții chirurgicale importante, care nu puteau fi amânate;
  • peste 300 de bebeluși s-au născut în Maternitatea Arcadia;
  • peste 66 000 de pacienți au beneficiat de consultații în cabinetele Arcadia din cele 6 Centre Medicale din Iași;
  • au fost efectuate peste 7 000 de investigații imagistice în cele 3 Centre de Imagistică Medicală;
  • peste 2 000 de pacienți au accesat serviciul de telemedicină, pentru consultații la distanță, prin apel voce sau video.

Arcadia a fost partener activ în lupta împotriva Covid-19 și prin acțiunile sale de susținere a logisticii necesare în vederea diseminării de materiale de protecție și dezinfecție către spitale publice sau private din Iași.
Și în următoarea perioadă, de relaxare a măsurilor impuse de autorități, Rețeaua Medicală Arcadia continuă, cu atenție sporită, monitorizarea și implementarea tuturor măsurilor necesare.

Pacienții au în continuare acces,  în siguranță, la servicii de policlinică și spital. Consultațiile oferite la distanță, prin telemedicină, rămân o opțiune importantă pentru toți cei care au nevoie de recomandarea medicului dar nu pot ieși din casă sau au un program foarte încărcat.

Continuăm, împreună, să fim responsabili pentru sănătatea noastră și a tuturor.

Powered by Froala Editor