Articole medicale

04.09.2017

Prof. dr. Doina Azoicăi, medic primar Epidemiologie, se alătură echipei Arcadia

Dr. Doina AzoicaiÎncepând cu 15 septembrie 2017, dr. Doina Azoicăi, medic primar Epidemiologie, va acorda consultații de consiliere vaccinologie pediatrică în cadrul Rețelei Medicale Arcadia.

Doamna profesor universitar este coordonator de rezidențiat și de doctorat în specialitatea Epidemiologie, șef al disciplinei de „Asistenţa primară a stării de sănătate şi epidemiologie”, din Departamentul „Medicină preventivă şi interdisciplinaritate” din cadrul Facultăţii de Medicină Generală, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi.

Cu o activitate științifică prodigioasă – 21 de cărți publicate ca editor, 40 de capitole publicate în cărți și tratate și peste 400 de articole și comunicări de specialitate –, prof. dr. Doina Azoicăi este dedicată în egală măsură și activității practice, fiind recunoscută expertiza sa în domeniul epidemiologiei.

Prof. dr. Doina Azoicăi are contribuții recunoscute la promovarea conceptului de medicină bazată pe dovezi, la modernizarea conceptelor în epidemiologia bolilor transmisibile emergente și reemergente și actualizarea informațiilor privitoare la procesul epidemiologic al bolilor infecțioase. De numele doamnei doctor Doina Azoicăi se leagă elaborarea, după anul 1990, a primei cărți din România în domeniul Vaccinologiei, cu obiectiv principal de creștere a interesului pentru dezvoltarea conceptului de vaccin, vaccinare și vaccinologie. Totodată, a activat ca expert în Comisia de Vaccinologie a Ministerului Sănătății și s-a preocupat de modernizarea schemei de vaccinare folosită în România, prin susținerea introducerii unor preparate vaccinale utilizate în țările europene (vaccinuri combinate și conjugate, vaccinul antipneumococic, vaccinul antirotavirus, vaccinul anti infecție cu Papilloma virus). A coordonat numeroase cursuri în domeniul vaccinologiei în țară și a participat ca expert în grupuri de lucru pe această temă în străinătate. Doamna profesor se implică constant în activități de formare a medicilor și în consultări pentru evaluarea fondului imunitar al populației și îmbunătățirea programelor de vaccinare a copiilor și populației adulte cu risc.

Începând cu mijlocul lunii septembrie, doamna prof. univ. dr. Doina Azoicăi va acorda consultații de consiliere vaccinologică pediatrică în cadrul Rețelei Medicale Arcadia. Informații despre programul de consultații și programări: Call Center – 0232 920.