Articole medicale

09.07.2010

Prima nastere la Arcadia Hospital

Este o bruneta dragalasa, cu ochii mari si piele alba; se numeste Silvia si este primul copil nascut la Arcadia Hospital. Evenimentul a avut loc miercuri, 7 iulie, printr-o operatie cezariana care a inaugurat practic blocul operator si unitatile ATI ale spitalului.

"Nasterea a decurs fara probleme, atat mama cat si bebelusul fiind in perfecta stare de sanatate. Intr-adevar, a fost prima interventie chirurgicala efectuata la Arcadia Hospital, ceea ce a conferit intregului proces un aer sarbatoresc. Evident, la reusita operatiei a contribuit si dotarea completa a spitalului", a declarat dr. Cristina Vasilache, medicul care a efectuat interventia.

Tanara mama - R.B., in varsta de 30 de ani, de profesie chimist - marturiseste ca a hotarat sa nasca la Maternitatea Arcadia din mai multe motive.

"Eram oricum decisi sa alegem o clinica privata pentru a naste. Primul element care ne-a atras la Arcadia a fost faptul ca aparatura si accesoriile provin de la cei mai buni producatori. In al doilea rand, am fost impresionata cand mi s-a spus ca, la internare, trebuie sa vin doar cu poseta, pentru ca tot ceea ce ne va fi necesar mie si copilului vom primi in spital. In sfarsit, pentru noi a contat foarte mult faptul ca aici nu e doar o clinica, ci un adevarat spital, cu unitati de terapie intensiva corespunzatoare si cu o sectie aparte de neonatologie. A fost grozav sa fiu primul pacient operat aici, sa stiu ca totul este perfect nou. In plus, toata lumea s-a ocupat de mine si m-am simtit foarte protejata. Suntem incantati de alegerea facuta si consideram ca a meritat fiecare banut.", a declarat tanara mama, a doua zi dupa nastere.

Aducerea pe lume a primului copil in Maternitatea Arcadia a fost considerata, si de catre echipa administrativa a spitalului, un eveniment cu semnificatii aparte.

"Am trait acest inceput cu mari emotii si ne-am bucurat sa stim ca totul a decurs perfect pentru mama si pentru copil. Simtim ca destinul Silviei este de acum legat de destinul spitalului nostru, astfel ca suntem bucurosi sa ii oferim, inca de la nastere, un abonament pe viata la Arcadia Hospital. In plus, fiind vorba de primul copil nascut aici, am asigurat gratuit si serviciul de recoltare de celule stem, lucru posibil gratie parteneriatului nostru cu StemSure.", declara miercuri Dan Fiterman, director general Arcadia Hospital.

La randul sau, directorul executiv al spitalului, Raluca Fiterman, a precizat: "S-a intamplat ca prima nastere la Arcadia sa se produca intr-o zi cu semnificatii deosebite si pentru familia noastra. Speram ca aceasta coincidenta frumoasa sa fie doar inceputul unei evolutii pozitive a intregului spital, astfel incat fiecare pacient al Arcadia sa se bucure de cele mai bune servicii medicale."

Arcadia Hospital si-a inceput activitatea in luna iunie. Prin structura sa, care inglobeaza policlinica, spital, centru de investigatii, servicii medicale mobile, farmacie, Arcadia Hospital asigura servicii medicale complexe, in peste 35 de specialitati medicale si chirurgicale. Spitalul beneficiaza de patru sali de operatii, patru unitati ATI si de peste 80 de rezerve pentru internari de zi si internari continue.