Sună la Arcadia

Policlinica Arcadia Cicoarei
Centrul Medical Arcadia Sărărie
Spitalul Multidisciplinar Arcadia
Spitalul de Cardiologie Intervențională

Informații și programări
Call center: 0232 920
Număr valabil pentru apelurile internaționale:
004 0232 20 2000
004 0757 202 000

Servicii spitalizare general
Birou consiliere pacienți: 0232 20 2002

Servicii spitalizare cardio
0755 100 718

CENTRUL DE IMAGISTICĂ MEDICALĂ ARCADIA

Informații și programări
0232 222 366 / 0232 222 566

Știința Arcadia

Arcadia: consultația de medicină internă salvează vieți

Dr. Andreea MarcuO pacientă în vârstă de 50 ani, fără probleme de sănătate cronice, a ales să se prezinte la o consultație de Medicină internă în Arcadia, în urma apariției unor simptome, moderate ca intensitate, prezente de o perioadă relativ scurtă de timp. Pacienta acuza durere abdominală localizată în etajul superior, ulterior tuse seacă și dispnee de efort (scăderea toleranței la efort).
Consultul periodic, anual, de medicină internă este important chiar în lipsa unor simptome. Completat de ecografia abdominală, acesta oferă o evaluare de ansamblu a stării de sănătate și este, de multe ori, un valoros punct de plecare către recomandarea unor investigații suplimentare atunci când este cazul.
În timpul consultației de Medicină internă, la examenul clinic nu s-au constatat elemente patologice  specifice cu excepția unei dureri moderate la palparea abdomenului în partea superioară, fără modificări ale statusului hemodinamic.  Dr. Andreea Marcu, medic specialist Medicină internă și Gastroenterologie, a continuat consultația cu o ecografie abdominală minuțioasă, un instrument ideal de examinare modernă, neinvazivă, nedureroasă, cu rol important în stabilirea diagnosticului.

Embolia pulmonară, a treia cauză cardiovasculară de deces
 

În urma ecografiei abdominale, s-a vizualizat prezența unui tromb (cheag) în vena cavă inferioară, care ridica suspiciunea de embolie pulmonară, prin migrarea unui fragment de cheag în circulația plămânilor. Investigațiile ulterioare realizate în Rețeaua Medicală Arcadia, ecocardiografie și computer tomograf, au confirmat diagnosticul. Embolia pulmonară este o complicație gravă a trombozei venoase profunde care poate pune viața în pericol și necesită tratament imediat. Această afecțiune este a treia cauză cardiovasculară de deces la nivel european.

Diagnosticul precoce în embolia pulmonară este esențial pentru instituirea rapidă a tratamentului adecvat. De multe ori, însă, această afecțiune nu are, la început, simptome specifice.
Concluzia care se desprinde din acest caz, diagnosticat cu succes, subliniază importanța prezentării la medic atunci când apar modificări ale condiției obișnuite de sănătate, dar și necesitatea controalelor periodice, chiar în lipsa oricărui simptom, deoarece un diagnostic și un tratament corect, instituit precoce, reprezintă o șansă la o viață sănătoasă.
Consultul de medicină internă, completat de evaluarea paraclinică standard (teste de laborator, electrocardiogramă și ecografie abdominală) oferă o evaluare de ansamblu a stării de sănătate și reprezintă, de multe ori, un valoros punct de plecare către recomandarea unor investigații suplimentare atunci când este cazul.

 

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta trebuie să fii autentificat.

Autentifică-te sau crează un cont nou

Răcelile

Astăzi e rândul răcelilor. În virtutea răspândirii lor democratice, aceste boli au reușit să inoculeze în imaginarul nostru cele mai perfide superstiții. Cea mai cunoscută dintre ele echivalează frecvența răcelilor cu „slăbirea” imunității. Nimic mai ...

citește mai departe