Articole medicale

21.10.2014

Arcadia a deschis noul său Centru de Medicina Muncii

La începutul acestei toamne, Arcadia a inaugurat noul său Centru de Medicina Muncii, spațiul fiind amplasat la parterul policlinicii din str. Sărărie nr. 38. Modern, elegant și complet echipat, centrul dispune de 2 cabinete de consultații, punct de recoltă, cabinet de explorări funcționale, cabinet psihologic și recepție, adică are toate resursele necesare pentru ca serviciile de medicina muncii să fie oferite în mod complet, eficient și prompt.

Centrul este deschis în fiecare zi lucrătoare între orele 8:00 - 19:00 și își poate adapta activitatea în mod flexibil, în funcție de cerințele și orarul de lucru al firmelor client. De asemenea, serviciile de medicina muncii pot fi efectuate în continuare și la sediul beneficiarilor, în spații corespunzător amenajate, echipele medicale de teren fiind dotate cu aparatură mobilă și dispunând de o flotă auto proprie.

Echipa Centrului de Medicina Muncii Arcadia include 4 medici primari și specialiști, 3 asistenți medicali generaliști cu stagii de urgențe medicale, 4 psihologi, 1 consilier clienți. Împreună, aceștia asigură toate nevoile de sănătate ale angajaților din companiile client, completând serviciile medicale propriu-zise cu alte beneficii ce țin de domeniul sănătății ocupaționale, între care de o deosebită importanță este consilierea medicală oferită angajatorului și angajaților.

Dr. Adina Chirica, medic primar, coordonatorul Centrului de Medicina Muncii Arcadia, menționează: „Medicina muncii înseamnă la Arcadia, pe scurt, servicii complete, avansate și prompte, oferite în mod personalizat, la cele mai înalte standarde. Cu o echipă excelentă și de mare competență, beneficiind de toate resursele pe care le-am putea dori, suntem bucuroși să promitem clienților noștri nu doar satisfacție deplină față de serviciile primite, ci și că vor găsi în Arcadia un partener de cursă lungă, implicat și responsabil față de toate aspectele legate de sănătatea ocupațională. Pornim de la ideea că oamenii unei companii reprezintă capitalul său cel mai important, astfel că aducem clienților noștri, implicit, o importantă contribuție la calitatea mediului lor intern, la motivarea și starea de bine a angajaților.”

Între serviciile de medicina muncii asigurate de Arcadia se numără examenul medical la angajare și la reluarea activității după concediul medical, controlul  medical periodic, investigațiile obligatorii și opționale, în funcție de specificul activității și de recomandările medicului de medicina muncii, controalele medicale de supraveghere specială destinate angajaților cu afecțiuni cronice, consilierea medicală, alte beneficii și facilități conexe.

Arcadia este cel mai mare furnizor local de servicii de medicina muncii, cu peste 16.380 de beneficiari în aproximativ 350 de companii și instituții. Ofertele sale în domeniul sănătății ocupaționale se disting prin calitatea serviciilor, prin marea capacitate de personalizare a pachetelor în funcție de nevoile și dorințele beneficiarului, prin posibilitatea de a completa serviciile de medicina muncii cu alte beneficii extrasalariale de sănătate, cuprinse în abonamentele de tip corporate din portofoliul rețelei medicale private.
De asemenea, beneficiarii dispun de suport medical multidisciplinar în spitalele și centrele medicale Arcadia, cu servicii integrate de diagnostic, explorări și tratament în circa 40 de specialități.